A.Y. HUNTING KILLER

Επικοινωνία
ΕΠΙΣΗΜΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΚΥΠΡΟΥ
Caesar Guerini logo

από καθαρόαιμους
κυνηγούς...
για καθαρόαιμους
κυνηγούς...

Caesar Guerini Figura/Figura Light 03/01/2020

ΜΙΑ ΣΥΝΕΧΗΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑΣ


Με αυτό το σλόγκαν, ο ιταλικός κολοσσός κατασκευής χειροποίητων όπλων CAESAR GUERINI, έχει σαν στόχο να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς κυνηγούς και σκοπευτές, παραδίνοντάς τους όχι μόνο αποτελεσματικά όπλα όσον αφορά την λειτουργία, αλλά όπλα, τα οποία συνδυάζουν τεχνολογία, τεχνογνωσία, αισθητική και απόδοση.

Αν και τα όπλα της εταιρείας δημιουργούνται με αρκετό μεράκι, αλλά και κόπο, έτσι ώστε κάθε όπλο να έχει τον δικό του χαρακτήρα, εντούτοις η CAESAR GUERINI προσπαθεί με ποιοτικά υλικά να παράγει και να κατασκευάζει όπλα οικονομικά προσιτά, ιδιαίτερα στον απλό κυνηγό.  

Ένα από αυτά τα όπλα είναι και το Figura.Παρά το ότι πρόκειται για το πιο φθηνό όπλο της σειράς, εντούτοις έχει κερδίσει πολλά βραβεία στην Αγγλική και Αμερικάνικη αγορά. Πρόκειται για ένα καθαρόαιμο κυνηγετικό όπλο, μονοσκάνδαλο, πολυτσιόκ, τέλεια ισοζυγισμένο, με θαλάμες 76 mm, το οποίο προσφέρεται με επιχρωμιωμένες κάννες σε  μήκος  26-28-30-32 ίντσες. Το βάρος του κυμαίνεται κοντά στα τρία κιλά, ενώ η ελαφριά έκδοση (light) είναι κοντά στα 2.700 gr.  Ο σκελετός του είναι διακοσμημένος με αλουμίνιο και είναι επίσης διακοσμημένο με επίχρυσες κυνηγετικές παραστάσεις.

H διαφορά στο βάρος του Figura (3,050 γραμ.) από το Figura Light (2,700 γραμ.) είναι στο ότι, η εταιρεία χρησιμοποίησε ένα διαφορετικό κράμα υψηλής αντοχής αλουμίνιο, αεροπορικού τύπου, για την κατασκευή του υποδοχέα του όπλου. Μια άλλη διαφορά αυτών των δυο όπλων από τα υπόλοιπα που κατασκευάζει η CAESAR GUERINI και που χρειάστηκε να αναπτυχθούν νέες τεχνολογίες για να επιτευχθεί, είναι τα απίστευτα συνεχόμενα σχέδια χάραξης που έχουν γύρω γύρω από τον αλουμινένιο υποδοχέα και η μοναδική πατέντα  Invisalloy™, ένα είδος επένδυσης, το οποίο δίνει υψηλή ποιότητα χαρακτικής και είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό, τόσο στην διάβρωση όσο και στην φθορά.

Οι κάννες, όπως προαναφέραμε είναι επιχρωμιωμένες και χάρη στην χειροποίητη επεξεργασία που δέχονται κατά την διαδικασία της κατασκευής τους και την διπλή διαδικασία γυαλίσματος από χέρι και ρομπότ, έχουν εξαιρετικές βαλλιστικές αποδόσεις. Επίσης, το νέο είδος αυλού της κάννης που κατασκεύασαν και που εφάρμοσαν (MAXIBORE) σε συνδυασμό με ένα καινούργιο κώνο προσαρμογής (DUECON), καθιστούν δυνατή την αύξηση της ταχύτητας, την μείωση της δυσμορφίας των σκαγιών και την μείωση της ανάκρουσης του όπλου, δηλαδή πιο λίγο λάκτισμα. 

Τα ξύλινα μέρη αυτού του κυνηγετικού όπλου θα τα ζήλευαν πάρα πολλοί, αφού πρόκειται για επιλεγμένο είδος καρυδιάς και σε συνδυασμό με το oil finish που γίνεται, δίνει πραγματικά μια απίστευτα όμορφη όψη.       Η σκανδάλη του Figura και όπως όλων των όπλων CASEAR GUERINI είναι γρήγορη, αξιόπιστη και ασφαλής. Έρχεται με πέντε επινικελωμένα τσιοκς με το κλειδί τους και η ασφάλεια του όπλου είναι χειροποίητη στην χρήση, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα της αυτόματης, εάν ζητηθεί. Έχει την δική του καλόγουστη θήκη και πολλά και διάφορα αξεσουάρ του όπλου και όχι μόνο, όπως τα MAXIS CHOKES (extension τσοκς), σετ γυαλιστικά ξύλου και πολλά άλλα.

Το κοντάκι έρχεται σε διαστάσεις  Drop 37/57 mm, Stock length 373 mm, τελειωμένο με πλαστικό στο πίσω μέρος. Η τιμή του όπλου ανέρχεται στα €1750.