A.Y. HUNTING KILLER

Επικοινωνία
ΕΠΙΣΗΜΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΚΥΠΡΟΥ
Caesar Guerini logo

από καθαρόαιμους
κυνηγούς...
για καθαρόαιμους
κυνηγούς...

Caesar Guerini - Ellipse Evo Light 03/01/2020

ΜΙΑ ΣΥΝΕΧΗΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑΣ


                                                                                 Του Πέτρου Αριστείδου

         Με αυτό το σλόγκαν ο ιταλικός κολοσσός κατασκευής χειροποίητων όπλων CAESAR GUERINI  έχει σαν στόχο να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς κυνηγούς και σκοπευτές, παραδίνοντας τους όχι μόνο αποτελεσματικά όπλα όσον αφορά την λειτουργία, αλλά όπλα τα οποία συνδυάζουν τεχνολογία, τεχνογνωσία, αισθητική και απόδοση.

         Έπειτα από το βραβευμένο κυνηγετικό μοντέλο over under  Ellipse Evo, η εταιρεία προχώρησε στην κατασκευή του πιο ελαφριού κυνηγετικού μοντέλου για την φετινή χρονιά, του Ellipse Evo Light. Πρόκειται για καθαρόαιμο κυνηγετικό, μονοσκάνδαλο και πολυτσόκ όπλο που θα ζήλευε κάθε κυνηγός. Ζυγίζοντας μόνο 2 κιλά και 700 γραμμάρια, το νέο Εllipse Evo Light προσφέρει αξιοπιστία, απόδοση και παρά το χαμηλό βάρος του όταν το κρατάς στα χέρια σου καταλαβαίνεις πως πρόκειται για γεροδεμένο όπλο. Είναι διαθέσιμο σε 26,28 και 30 ίντσες επιχρωμιωμένες κάννες για αντίσταση στην διάβρωση και ο σκελετός του είναι κατασκευασμένος από αλουμίνιο όπως και στο Ellipse Evo. H διαφορά στο βάρος του Ellipse Evo(3,100 γραμ.) από το Ellipse Evo Light(2,700 γραμ.) είναι στο ότι η εταιρεία χρησιμοποίησε ένα διαφορετικό κράμα υψηλής αντοχής αλουμίνιο αεροπορικού τύπου για την κατασκευή του υποδοχέα του όπλου. Μια άλλη διαφορά αυτών των δυο όπλων από τα υπόλοιπα που κατασκευάζει η CAESAR GUERINI και που χρειάστηκε να αναπτυχθούν νέες τεχνολογίες για να επιτευχθεί, είναι τα απίστευτα συνεχόμενα σχέδια χάραξης που έχουν γύρω γύρω από τον αλουμινένιο υποδοχέα και η μοναδική πατέντα  Invisalloy™, ενά είδος επένδυσης το οποίο δίνει υψηλή ποιότητα χαρακτικής και είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό τόσο στην διάβρωση όσο και στην φθορά.

        Οι κάννες  όπως προαναφέραμε είναι επιχρωμιωμένες και χάρη στην χειροποίητη επεξεργασία που δέχονται κατά την διαδικασία της κατασκευής τους και την διπλή διαδικασία γυαλίσματος από χέρι και ρομπότ έχουν εξαιρετικές βαλλιστικές αποδόσεις. Επίσης το νέο είδος αυλού της κάννης που κατασκεύασαν και που εφάρμοσαν (MAXIBORE) σε συνδυασμό με ένα καινούργιο κώνο προσαρμογής (DUECON) καθιστούν δυνατή την αύξηση της ταχύτητας, την μείωση της δυσμορφίας των σκαγιών και την μείωση της ανάκρουσης του όπλου δηλαδή πιο λίγο λάκτισμα.  

        Τα ξύλινα μέρη αυτού του κυνηγετικού όπλου θα τα ζήλευαν πάρα πολλοί, αφού πρόκειται για επιλεγμένο είδος καρυδιάς και σε συνδυασμό με το oil finish που γίνεται δίνει πραγματικά μια απίστευτα όμορφη όψη. Εκείνο που το κάνει ξεχωριστό είναι το χειροποίητο κοντάκι πιστολε στρογγυλωμένου τύπου, το οποίο το κάνει να είναι εύχρηστο και άνετο στο πιάσιμο για διαφορετικά μεγέθη χεριών. Επίσης δεν περνά απαρατήρητο το γεγονός ότι η εταιρεία στο πίσω μέρος του κοντακιού αντί για κάποιο είδος πλαστικού ή λάστιχου, πρόσθεσε ένα κομμάτι καρυδιάς με αυλακώσεις, το οποίο υποστηρίζεται από πολλούς κυνηγούς ότι βοηθά στην γρήγορη επώμιση και ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο να ‘’πιαστεί’’ το πίσω μέρος του όπλου στα ρούχα μας.

       Η σκανδάλη του Εllipse Evo Light και όπως όλων των όπλων CASEAR GUERINI είναι γρήγορη, αξιόπιστη και ασφαλής, με την μόνη διαφορά ότι δεν υπάρχει επιλογέας σκανδάλης στην βασική έκδοση, αλλά μπορεί να προστεθεί εάν ζητηθεί και είναι επιπρόσθετο. Η αντιολισθητική χάραξη στην σκανδάλη είναι φανταστική, μηδενίζοντας έτσι την περίπτωση να γλιστρήσει το δάκτυλο κατά τον πυροβολισμό, ενώ οι χαράξεις πάνω στον φύλακα της σκανδάλης δίνουν μια απίστευτη αισθητική ομορφιά.

       Το Εllipse Evo Light έρχεται με πέντε επινικελωμένα τσοκς με το κλειδί τους και η ασφάλεια του όπλου είναι χειροποίητη στην χρήση, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα της αυτόματης εάν ζητηθεί. Έχει την δική του καλόγουστη θήκη και πολλά και διάφορα αξεσουάρ του όπλου και όχι μόνο όπως τα MAXIS CHOKES (extension τσοκς), σετ γυαλιστικά ξύλου και πολλά άλλα.

        Τώρα εάν κάποιος επιθυμεί να γίνει κάτοχος ενός χειροποίητου, γεροδεμένου κυνηγετικού όπλου με φοβερές αποδόσεις και αισθητική υπεροχή όπως είναι το νέο Ellipse Evo Light της CAESAR GUERINI τότε τα €3150 δεν νομίζω να φαίνονται τόσα πολλά, αλλά αντιθέτως πρόκειται για μια πολύ καλή αγορά και συνάμα μια πολύ καλή επένδυση.